کتاب‌شناسي تفصيلي تاريخ عرفان اسلامي

این کتاب که با عنوان کتاب‌شناسی تفصیلی تاریخ عرفان اسلامی منتشر شده است و در آن به معرفی 6600 کتاب و مقاله از کتابخانه‌های مختلف پرداخته‌ایم، بخشی دیگر از مجموعه کتاب‌شناسی‌های تفصیلی علوم عقلی مرکز است که در آنها بیش از بیست هزار عنوان کتاب و مقاله معرفی شده است.

اهداف کتاب‌شناسی در مرکز

هدف اصلی و اولیه كتاب‌شناسی‌های این مركز، شناسایی منابع تحقیق برای هر یك از انواع فعالیت‌های آن، مانند تهیه اصطلاح‌نامه‌ها، مدخل‌گزینی، چكیده‌نویسی و نمایه‌سازی، تهیه پرونده‌های علمی و دائرة‌المعارف‌های علوم عقلی اسلامی است. با توجه به اینکه گستره و هدف کتاب‌شناسی‌های مرکز، رشته‌های علوم عقلی اسلامی است، ممکن است تنها بخش‌هایی از مجموعه‌های چندجلدی یا اجزای یک جلد که با علوم عقلی اسلامی یا یکی از رشته‌های آن مرتبط بوده، معرفی و از دیگر بخش‌ها صرف‌نظر شده باشد.

همچنین، با توجه به هدف مرکز در کتاب‌شناسی‌ها، کتابخانه‌هایی که جامعیت مطلوبی داشتند و دسترسی به آنها آسان‌تر بود، در دستور کار قرار گرفتند. ازاین‌رو، بیشترین منابع از کتابخانه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و کتابخانه این مرکز (مرکز پژوهشی دائرة‌المعارف علوم عقلی اسلامی) شناسایی و معرفی شده‌اند.

انواع کتاب‌شناسی‌ها

كتاب‌شناسی‌های مركز دو دسته‌اند:

• دسته اول، کتاب‌شناسی‌هایی هستند كه تنها مشخصات نشر، درجه و موضوعات كلی منابع را در دو یا سه شاخه دربردارند.
  • دسته دوم، افزون بر مشخصات نشر، موضوعات تفصیلی و عناوین ریز مطالب كتاب‌ها را به‌صورت درختی معرفی كرده و به صفحه محل درج موضوع در كتاب اصلی ارجاع داده‌اند. این دسته از کتاب‌شناسی‌ها را «کتاب‌شناسی‌های تفصیلی علوم عقلی اسلامی» نامیده‌ایم.

کتاب‌شناسی فلسفه اسلامی  جزو دسته دوم است و از دو بخش تشكیل شده‌ است: معرفی منابع و فهرست‌ها.

بخش اول: اطلاعات کتاب‌شناختی و نمایه‌ها

در بخش اول، هر كتاب با گزینه‌های ذیل معرفی شده است: شهرت و نام پدیدآور، تاریخ ولادت و وفات پدیدآور، شماره منبع، نماد نوع منبع، عنوان منبع، نام مترجم، مصحح، محقق و...، معادل انگلیسی پدیدآوران منابع (در ترجمه‌ها)، محل نشر، نام ناشر، تاریخ نشر، نوبت چاپ، تعداد صفحات، قطع، زبان، شابك (شماره استاندارد بین‌المللی كتاب)، درجه، محل نگهداری، شماره ثبت، نمایه‌های موضوعی، محل درج و شماره جلد (در موارد لازم). در مقدمه کتاب به توضیح برخی از این عناوین پرداخته شده است.

بخش دوم: فهرست‌ها

بخش دوم این كتاب، به فهرست‌های گوناگونی (همچون فهرست پدیدآوران، فهرست منابع، فهرست گرایش‌ها، فهرست موضوعات و فهرست اشخاص) اختصاص یافته است كه زمینه جست‌وجو را در بخش اول كتاب فراهم می‌كند. این فهرست‌ها در جلد دوم این اثر آمده است.

جهت آشنایی بیشتر با جزئیات کتابشناسی‌های تفصیلی اینجا را کلیک کنید

Posted by ناشناس (تایید نشده)