کتاب‌شناسی اجمالی فلسفه سیاسی

معرفی

« کتاب‌شناسی فلسفه‌های مضاف؛ فلسفه سیاسی» به معرفی 4185 کتاب و مقاله از کتابخانه‌های مختلف می‌پردازد.

فلسفه سیاسی هجدهمین و نوزدهمین جلد از مجموعه کتاب‌شناسی‌های علوم عقلی مرکز را به خود اختصاص داده است. مجموعه کتابشناسی های مرکز شامل معرفی حدود پنجاه هزار عنوان کتاب و مقاله است.

فلسفه‌های مضاف، دانش‌هایی هستند که به مبانی فلسفی یک موضوع و یا با نگاهی درجه دوم به یک علم می‌پردازند. بنابراین، این فلسفه‌ها گاه مضاف به موضوعی خاص هستند و گاه مضاف به علوم‌اند؛ برای نمونه، گاه از فلسفه حقوق سخن می‌گوییم و گاه از فلسفه علم حقوق. عنوان فلسفه مضاف در مجموعه پیش‌رو، دربردارنده هر دو برداشت از فلسفه مضاف است. از این‌رو، این مجموعه هم کتاب‌شناسی منابعی است که به مبانی فلسفی یک موضوع نظر داشته‌اند و هم کتاب‌شناسی منابعی که به فلسفه مضاف به علم پرداخته‌اند. در نخستین جلد از مجموعه کتاب‌شناسی فلسفه‌های مضاف، که مشتمل بر کتاب‌شناسی فلسفة دین است، به‌خاطرویژگی موضوع آن، تنها گونه نخست از فلسفه مضاف طرح‌شدنی است و سخنی از کتاب‌شناسی فلسفه مضاف به علم به میان نمی‌آید. بنابراین در این جلد، منابع مشتمل بر تفکر فلسفی درباره دین و موضوعات مطرح در آن معرفی شده‌اند.

اطلاعات مجموعه کتاب‌شناسی‌های مرکز علاوه بر عرضه در قالب کتاب‌های کتاب‌شناسی، در آینده‌ای نه چندان دور در قالب نرم‌افزارهایی با امکانات نرم‌افزاری شایسته عرضه خواهد شد.

 

کتاب‌شناسی‌های این مركز، از دو بخش تشكیل شده‌اند: 1) معرفی منابع؛ 2) فهرست‌ها.

بخش اول: معرفی منابع

در بخش اول، هر كتاب با گزینه‌های ذیل معرفی شده است: شهرت و نام پدیدآور، تاریخ ولادت و وفات پدیدآور، شماره منبع، نماد نوع منبع، عنوان منبع، نام مترجم، مصحح، محقق و...؛ معادل انگلیسی پدیدآوران منابع (در ترجمه‌ها)، محل نشر، نام ناشر، تاریخ نشر، نوبت چاپ، تعداد صفحات، قطع، زبان، شابك (شماره استاندارد بین‌المللی كتاب)، درجه، محل نگهداری، شماره ثبت، موضوعات به صورت درختی، محل درج و شماره جلد (در موارد لازم).

 

بخش دوم: فهرست‌ها

بخش دوم این كتاب، به فهرست‌های مختلفی اختصاص یافته است كه زمینه جست‌وجو در بخش اول كتاب را فراهم می‌كند. در این بخش، فهرست‌های ذیل آورده شده‌اند:

‌أ) فهرست پدیدآوران: این فهرست دربردارنده نام کسانی است که آثار آنها در ضمن کتاب‌شناسی معرفی شده‌اند. از مزایای آن، این است که نقش‌های مختلف پدیدآوران اعم از مؤلف، مترجم، محقق، مصحح و تعلیقه‌نویس و... در آن جدا از یکدیگر ذکر شده‌اند.

‌ب) فهرست منابع فارسی: مراد از منابع فارسی، منابعی است که به زبان فارسی نگارش یافته‌اند.

‌ج) فهرست منابع عربی: مراد از منابع عربی، منابعی است که به زبان عربی نگارش
یافته‌اند.

‌د) فهرست موضوعات: در فهرست موضوعات، موضوعات کلی منابع حداکثر در حد
سه شاخه معرفی شده، و به محل درج آنها ارجاع شده است.

‌ه) فهرست آثار: ذیل فهرست آثار نام شخصیت‌ها و پدیدآورانی آورده شده است که مطالبی درباره آثار آنها در منابع کتاب‌شناسی شده آمده است.

‌و) فهرست اعلام: در فهرست اعلام، نام اعلامی ذکر شده است که درباره آنها در منابع کتاب‌شناسی شده، بحث شده است.

‌ز) فهرست گرایش‌ها: مراد از گرایش‌ها، مکاتب، فِرق و نحله‌هایی هستند که درباره آنها در منابع کتاب‌شناسی‌شده، بحث شده است.

جهت آشنایی بیشتر با مجموعه کتاب‌شناسی‌ها اینجا را کلیک کنید

تشکر

مجموعه كتاب‌های «کتاب‌شناسی علوم عقلی اسلامی» كه در مجموع حدود پنجاه هزار منبع در آن معرفی شده است، نتیجه سال‌ها تلاش پژوهشگران متخصص در علوم عقلی اسلامی و کوشش كارشناسان نرم‌افزاری است. از این رو، لازم است مراتب قدردانی خود را به همه دست‌اندركارانی كه در طول حدود ده سال برای تهیه این معجم بزرگ کتاب‌شناسی علوم عقلی، با مركز همكاری كردند، اعلام داریم. به ویژه فاضل ارجمند جناب حجت‌الاسلام و المسلمین آقای محمد كریمی مدیر گروه مطالعات و تحقیقات و پژوهشگر گرانقدر جناب آقای رضا امیری مسئول واحد مأخذشناسی (فارسی و عربی) مرکز.

 

پیام‌رسان ایتا

https://eitaa.com/daeratolmaaref

پیام‌رسان سروش

http://sapp.ir/daeratolmaaref

 

Posted by ناشناس (تایید نشده)