در این اصطلاحنامه حدود 3650 اصطلاح کلامی همراه با 9300 مستند، معرفی شده است. همه این اصطلاحات در پنج رده قرار گرفتهاند: 1ـ التوحید؛ 2ـ العدل؛ 3ـ النبوة؛ 4ـ الإمامة؛ 5ـ المعاد؛
کار تهیه و تدوین اصطلاحنامه کلام، با استفاده از محققان متخصّص و نظارت اساتیدی برجسته انجام گرفته و اصطلاحات و روابط اصطلاحنامهای آن در شورای علمی کلام به تصویب رسیده است.
با توجه به اینکه بسیاری از منابع اصطلاحنامه کلام، عربی بودهاند، «زبان عربی» بهعنوان زبان اصلی اصطلاحات برگزیده شد، اما اصطلاحاتی كه از منابع فارسی استخراج شده و به فارسی هم شهرت داشتهاند به عربی تبدیل نكردهایم؛ از این رو، در ترتیب الفبایی این مجموعه برخی از حروف اختصاصی زبان فارسی هم وجود دارد.
آن دسته از اصطلاحات کلامی که از مباحث عام محسوب میشود و معمولا متکلمان پیش از پرداختن به مباحث خاص کلامی بدان میپردازند، مانند اصطلاحات مربوط به امور عامه و جواهر و اعراض، در حال آمادهسازی بوده و هنوز کامل نشده است و در این کتاب آن بخش از اصطلاحات که مربوط به مباحث خاص کلامی است عرضه شده است.
جهت آشنایی با جزئیات بیشتر درباره اصطلاحنامه اینجا را کلیک کنید
همانگونه كه از ویژگیهای این کار و حجم آن برمیآید، این مجموعه حاصل تلاش پژوهشگران علوم عقلی و متخصصان امور نرمافزاری و مدیران اجرایی متعددی است كه هر كدام نقشی ارزنده در این دستاورد داشتهاند. هرچند نام همه این بزرگواران در آغاز این كتاب آمده است، جا دارد از استاد گرانقدر حجتالاسلاموالمسلمین آقای علی ربانی گلپایگانی كه نقش برجستهای در فراهم آمدن این اثر داشتند قدردانی كنیم؛ همچنین باید از همکاری مؤثر حجتالاسلاموالمسلمین آقای محمدرضا امامینیا در شورای علمی کلام و پژوهشگر ارجمند حجتالسلام و المسلمین آقای محمد كریمی كه علاوه بر مدیریت علمی و اجرائی در فعالیتهای مختلف مركز، نقش شایانی را در تألیف اصطلاحنامه کلام ایفا كردند سپاسگزاری كنیم.