کنزالحکمه 7 نرم افزار معجم موضوعی شرح مقاصد

نرم افزار «معجم موضوعی شرح المقاصد»

کنز الحکمه(7) نرم افزاری در زمینه علوم عقلی اسلامی است. این برنامه در برگیرنده دو نوع اطلاعات است:   1)  نمایه‌ها و چکیده‌های کتاب شرح المقاصد       2)  اصطلاحنامه علم کلام.

1) نمایه ها و چکیده های کتاب شرح المقاصد

تهیه معجم موضوعی كه زمینه مراجعه سریع و دقیق را به محل درج مطالب مربوط به یك موضوع فراهم كند، از پیش‌نیازهای اجتناب‌ناپذیر برای تحقیق جامع بویژه برای طرح‌های تحقیقاتی وسیع تخصصی به شمار می‌رود.
یكی از بهترین شیوه‌های تهیه معجم موضوعی، چكیده‌نویسی و نمایه‌سازی براساس اصطلاحات رایج علوم است كه از طریق نرم‌افزار رایانه‌ای قابل استفاده باشد.
چکیده: عبارتی خلاصه و گویا از محتوای یک مطلب از متن است که با توجه به هدف چکیده‌سازی باید ضوابط چکیده‌نویسی در آن رعایت شده باشد.

كتاب شرح المقاصد كه در این نرم‌افزار چكیده‌ها و نمایه‌های آن آمده است واجد مشخصات کتاب‌شناختی ذیل است:

شرح المقاصد، 5جلد (در 4مجلد)، سعدالدین تفتازتنی (مسعودبن عمربن عبدالله)، تحقیق: عبدالرحمن عمیرة، قم: منشورات الشریف الرضی، چاپ اول، 1409ق/ 1989م.

برای اطلاع بیشتر درباره چکیده‌نویسی اینجا را کلیک کنید.

2) اصطلاح‌نامه علم کلام
اصطلاحنامه‌ای که در این نرم افزار ارائه شده است مربوط به اصطلاحات علم کلام است. این اصطلاحات از حدود 169 عنوان (316 مجلد) منابع علم کلام و تعدادی از منابع رشته‌های دیگر علوم عقلی استخراج و همه اصطلاحات و روابط آنها به منابع و تعاریف‌شان مستند شده است.
برای اطلاع بیشتر درباره اصطلاح‌نامه اینجا را کلیک کنید.
برای مشاهده فهرست منابع اصطلاح‌نامه علم کلام اینجا را کلیک کنید.
شایان ذکر است با توجه به گستردگی منابع و اصطلاحات این اصطلاح‌نامه قابل تکمیل و افزایش اصطلاحات است که این کار در حال انجام است و در نسخه‌های بعدی این نرم‌افزار منعکس خواهد شد.

رابطه اصطلاح‌نامه و کلید واژه

باتوجه به اهمیت ایجاد ارتباط میان کلیدواژه و نمایه با اصطلاحات مرجح در این برنامه سعی شده است که کلید واژه‌ها با اصطلاح‌نامه هماهنگ شود اما باید توجه داشت که رابطه اصطلاحات مرجح در اصطلاح‌نامه با کلید واژه‌های نمایه‌ها رابطه عموم و خصوص من‌وجه است چه آنکه از یک‌سو منابع اصطلاح‌نامه علم کلام فراتر از کتاب شرح المقاصد است از این‌رو اصطلاحات کلامی آن بیش از شرح المقاصد خواهد بود و از سوی دیگر شرح المقاصد کلید واژگانی فراتر از اصطلاحنامه علم کلام دارد زیرا در این کتاب به اصطلاحات علوم دیگر ، اعلام، فرق، آثار و... نیز اشاره شده است که در کلید واژه‌های این برنامه منعکس شده است.

با توجه به نکته فوق برای دست‌یابی به همه محتوای این نرم افزار دو طریق برای جست‌وجو وجود دارد : یک ) از طریق واژه‌های مندرج در اصطلاح‌نامه ؛ دو) از طریق وارد کردن کلیدواژه‌های مورد نظر در برنامه .

با تقدیر و تشکر از:
بنیانگذار و ریاست عالیه مركز
علامه آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی‌دامت‌بركاته

همکاران علمی و اجرایی مرکز:

• اعضای شورای عالی مركز:

علی مصباح، غلامرضا فیاضی، محمد فنایی، محمود فتحعلی، محمود رجبی، احمدابوترابی

• رئیس مركز:
احمد ابوترابی
  • مدیرمطالعات و تحقیقات و قائم‌مقام مركز:
محمد كریمی
  • مدیراجرائی:
مهدی رحیمی
  • مدیر گروه پشتیبانی علمی:
حمید خدابخشیان

همكاران پژوهشی در تهیه چکیده‌ها و نمایه‌ها:

•  پژوهشگران:
محمدحسن علوی، سیدعباس مرتضوی (مظفری)، محمد ایزدی‌تبار
  • هماهنگ‌سازی نمایه‌ها و کلیدواژه‌ها:
 محمد ایزدی‌تبار، محمدحسن علوی

• استخراج كلیدواژه‌ها:
محمد حسن علوی
  • همكاران در امور شیوه‌نامه‌ای:
محمدحسن هادوی‌پور، محمدباقرملکیان، احمد محمدی‌احمدی‌آبادی، سیدابراهیم موسوی، محمدرضا محمدعلیزاده،  محمد ایزدی‌تبار

همكاران تهیه اصطلاح‌نامه:
  • ناظر علمی:
علی ربانی گلپایگانی
  • اعضای شورای علمی کلام:
علی ربانی‌گلپایگانی، محمدرضا امامی‌نیا، محمدرضا مصطفی‌پور، سیدجلال احمدپناهی، حسن رضایی، احمد حیدرپور، محمد ایزدی‌تبار، مهدی بابایی
  • مدیرگروه اصطلاح‌یابی:
مهدی بابایی
  • محققان اصطلاح‌نامه:
احمد حیدرپور، حسین حجت‌خواه، موسی ناظریان‌فر، سعید سنایی‌مهر، محمدحسین محمدی

آماده‌سازی نرم‌افزار:

• مشاوره و ناظر امور نرم‌افزاری مركز:
مجتبی جعفری هرندی
  • تهیه كننده نرم‌افزار:
شركت آفاق
  • همکاران در امور نرم‌افزاری:
غلامحسین حاتمی، سید مجتبی لاجوردی، سیدعلیرضا حسینی‌لواسانی، محمد مجد، حسین جوزی
  • حروفچینان:
رضا صفری، سید روح‌الله مهدوی‌راد، محمود قدّومی

وبا تشكر از آقایان:
محمود رجبی (قائم‌مقام محترم مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمه الله تعالی)، محمدحسن هادوی‌پور (مسئول سابق دفتر برنامه‌ریزی علمی مركز از سال 1378 تا 1385) و نیز از معاونت اداری‌مالی و معاونت اطلاع‌رسانی (واحد رایانه) مؤسسه امام خمینی (ره).

Posted by ناشناس (تایید نشده)