بازدید معاونان و اساتید دانشگاه باقرالعلوم از مرکز پژوهشی دایرة‌المعارف علوم عقلی اسلامی

در این بازدید که با حضور مسئولان دانشگاه باقرالعلوم(علیه‌السّلام) حجج‌الإسلام و المسلمین دکتر سید محمود موسوی (مدیر گروه فلسفه و کلام و عضو هیئت علمی)، دکتر یارعلی کرد فیروزجایی (معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی)، سید ناصر موسوی (مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی) و آقای دکتر محمد ستوده (معاون آموزش و فرهنگی و عضو هیئت علمی) در تاریخ 98/10/22 انجام شد، دستآوردها و آثار مرکز پژوهشی دائرةالمعارف به نمایش گذاشته شد. سپس اساتید محترم در جلسه‌ای دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را درباره این دستاوردها مطرح کردند.

در آغاز این جلسه جناب حجت‌الإسلام و المسلمین دکتر فیروزجایی اظهار کردند: خود من سال‌های قبل، محقق مرکز دایرة‌المعارف بودم و همان موقع شاهد بودم که وقتی اساتیدی از تهران یا جاهای دیگر می‌آمدند و با فعالیت‌های این مرکز آشنا می‌شدند، بسیار شگفت‌زده شده و محققان را برای انجام چنین کارهایی تحسین می‌کردند.

ایشان گفت: آثاری که امروز در این مرکز شاهد آن هستیم، با وجود آنکه هنوز محصول اصلی این مرکز به بار ننشسته و این آثار جنبه مقدماتی برای دایرة‌المعارف علوم عقلی دارند؛ بااین‌حال، هم از نظر کمیت و تعداد مجلدات و هم از نظر کیفیت، آثار بسیار ارزشمندی هستند که برای پژوهشگران مختلف، اعم از دانشجویان و طلاب در عرصه علوم عقلی قابل استفاده‌اند.

در ادامه، جناب حجت‌الإسلام و المسلمین دکتر موسوی  با ابراز خرسندی از کارهای دشوار صورت گرفته گفت: دستاوردهای مرکز دایرة‌المعارف دو ویژگی مهم دارد: یکی کمیت، گستردگی و ماندگاری آثار و دیگری کیفیت و در مطلوب بودن سطح آنهاست. افزون براینکه فعالیت‌های انجام گرفته در این مرکز تحت اشراف علمای بزرگی همچون حضرت آیت‌الله مصباح، آیت‌الله فیاضی و اساتید دیگر و با مدیریت جناب حجت‌السّلام و المسلمین دکتر ابوترابی انجام شده است که همین امر اطمینان بیشتر محققان و پژوهشگران استفاده کننده از این آثار را به دنبال خواهد داشت و این افراد برجسته، پشتوانه علمی این آثار به‌شمار می‌آیند.

در این دیدار جناب آقای دکتر محمد ستوده نیز اظهار کردند: بسیار خوشحالم که امروز در این مرکز علمی با یک‌سری از کارهای بنیادین و ریشه‌ای که برای توسعه علم و دانش نیاز جدی است آشنا شدم. کارهایی که پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی فقط در کشورهای غربی انجام می‌گرفت و آنها را به‌عنوان مرجع بسیاری از علوم معرفی می‌کرد، اما پس از انقلاب اسلامی، این فعالیت‌ها در ایران آغاز شد و امروز دستاوردهای مرکز دایرة‌المعارف به‌ویژه اصطلاح‌نامه‌ها، کتاب‌شناسی‌ها و نسخه‌های خطی می‌تواند به‌عنوان مجموعه علمی بسیار غنی به دوستداران علوم عقلی معرفی شود.

ایشان افزود با توجه به تحصیل برخی از دانشجویان در رشته‌های علوم عقلی و از جمله فلسفه‌های مضاف در دانشگاه باقرالعلوم(علیه‌السّلام)  و نیاز مبرم آنان به یک پشتوانه علمی، و با توجه به مرجعیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در این حوزه، امیدواریم با همکاری یکدیگر بتوانیم منابع مورد نیاز برای تقویت علمی اساتید، محققان و دانشجویان دانشگاه را فراهم نماییم.

در ادامه جناب حجت‌الإسلام و المسلمین دکتر احمد ابوترابی (ریاست مرکز دایرة‌المعارف) ضمن خوش‌آمدگویی به اساتید دانشگاه باقرالعلوم(علیه‌السّلام)  به تشریح فعالیت‌های انجام شده در مرکز دایرة‌المعارف پرداخته و آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری با مجموعه علمی دانشگاه باقرالعلوم(علیه‌السّلام) برای تقویت بنیه علمی پژوهشگران و دانشجویان آنجا اعلام کردند.

در پایان جناب حجت‌الإسلام و المسلمین محمد کریمی (قائم قام مرکز) نیز به معرفی نرم‌افزارهای تولیدی مرکز و ویژگی‌های آنها پرداختند.