شنبه: 2 شهریور 1398

لوح‌هاي فشرده

دو گونه لوح‌فشرده با عنوان «كنزالحكمه» براي استفاده از چكيده‌ها، فهرست‌هاي تفصيلي و نمايه‌هاي منابع مهم علوم عقلي تهيه شده است:

الف) لوح فشرده جامع
اين لوح فشرده دربردارنده متن منابع به دو صورت حروف‌چيني يا اسكن، چكيده‌ها، فهرست‌هاي تفصيلي، نمايه‌ها، تك‌واژه‌هاي اين كتاب‌ها و اصطلاح‌نامه علوم عقلي است. اين اصطلاح‌نامه‌ها در هر علمي، با نمايه‌هاي استخراج شده همآرايي شده‌اند.
اين نرم‌افزار داراي امكانات فراوان و قابليت جست‌وجوهاي ساده و پيشرفته متعددي است و به‌وسيله آن، مي‌توان به تناسب نرم‌افزار تهيه شده از راه‌هاي مختلف از متن، چكيده‌ها، فهرست‌هاي تفصيلي و نمايه‌هاي كتاب و اصطلاح‌نامه‌هاي علوم عقلي بهره برد. اين نرم‌افزار به‌صورت مستقل و به عنوان نسخه جامع عرضه شده است.

ب) لوح فشرده همراه
«لوح فشرده همراه»، لوح‌فشرده ديگري است كه به کتاب‌هاي معاجم موضوعي، پيوست شده است و به همراه آن عرضه مي‌شود. اين لوح فشرده متن تايپ‌شده يا اسكن‌شده نسخه‌اي از منابع را دربردارد كه استخراج چكيده‌ها، فهرست‌ها و نمايه‌ها و ارجاعات (به صفحه و سطر) بر اساس آن نسخه بوده است. اين لوح فشرده، دو فايده براي کاربران دارد: اول آنکه، در صورت در دسترس نبودن اصل اين نسخ، مي‌توانند به آن مراجعه كنند؛ دوم آنكه، وجود متن تايپ‌شده بيشتر منابع در اين لوح فشرده، قابليت جست‌وجوي لفظي را فراهم آورده است.