در راستای تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی، جلسهای با حضور اعضای گروه فلسفه سیاسی مرکز دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی و گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی درتاریخ چهارم بهمن 1403 در سالن جلسات پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر شریف لکزایی، مدیر گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به معرفی این گروه و طرحهای در دست اجرا توسط اعضای هیأت علمی پرداختند. ایشان با اشاره به فعالیتهای پژوهشی و علمی گروه، بر اهمیت همکاریها برای پیشبرد اهداف مشترک تأکید کردند.
در ادامه، حجتالاسلام محمد کریمی، قائممقام مرکز دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی، به معرفی این مرکز پژوهشی و اهداف کلان آن پرداختند. ایشان با بیان عملکرد و رسالت مرکز دائرةالمعارف در تولید و توسعه دانش علوم عقلی اسلامی، بر ضرورت تعامل با سایر مراکز پژوهشی برای دستیابی به اهداف مشترک تأکید کردند.
سپس، حجتالاسلام دکتر مهدی قربانی، مسئول دائرةالمعارف فلسفه سیاسی اسلامی، ضمن گزارش گامهای پیموده شده توسط گروه فلسفه سیاسی این مرکز، به ترسیم مسیر باقیمانده پرداختند و گذر موفقیتآمیز از این مسیر را مرهون همافزایی دیگر فعالان در این عرصه علمی دانستند.
در بخش دیگری از این نشست، حجتالاسلام دکتر سید محمدهادی مقدسی، مسئول واحد اصطلاحنامه گروه فلسفه سیاسی، به معرفی دو کتاب اصطلاحنامه فلسفه سیاسی و نمایه موضوعی منابع فلسفه سیاسی پرداختند. ایشان همچنین برخی قابلیتهای پایگاه اصطلاحات علوم عقلی اسلامی را به نمایش گذاشتند و بر کارآیی این ابزار در تسهیل پژوهشهای علمی تأکید کردند.
در ادامه، حجتالاسلام دانیال محبالطاهر، مسئول واحد پرونده علمی گروه فلسفه سیاسی، اهمیت و کارکردهای پروندههای علمی تهیه شده در مرکز دائرةالمعارف را تبیین کرده و فرایند تشکیل، ارزیابی و ارائه این پروندهها را شرح دادند. ایشان با اشاره به نقش این پروندهها در نظاممند کردن پژوهشهای علمی، بر توسعه و بهبود این فرایندها تأکید نمودند.
در پایان این نشست، اساتید محترم گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ضمن تقدیر از تلاشهای انجام شده، برخی نکات پیشنهادی برای بهبود محصولات و فعالیتهای این مرکز را عنوان کردند. این پیشنهادات با استقبال حاضرین مواجه شد و مقرر گردید در برنامههای آتی مورد توجه قرار گیرد.
این جلسه با فضایی صمیمی و علمی به کار خود پایان داد و امید است نتایج حاصل از آن، گامی مؤثر در جهت تقویت همکاریهای علمی و پژوهشی میان این دو مرکز باشد.
دیدگاه