مرحوم دکتر ابراهیم علیپور (رحمةاللهعلیه) از فضلای خلاق و خوشذوق حوزه علمیه قم بود که در شمار پژوهشگران و محققان علوم عقلی قرار داشتند.
آن مرحوم حدود 14 سال با مرکز پژوهشی دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی، وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همکاریهای علمی و اجرائی داشت. وی همکاریهای خود را با این مرکز از همان سالهای آغازین تأسیس آن شروع نمود.
چند سال اول را به عنوان محقق و پژوهشگر و همکار علمی این مرکز در بخشهای علمی فعالیت داشت. بعدها از سال 1380 در کنار فعالیتهای علمی، مسئولیت واحد ثبت منابع فارسی و عربی این مرکز را بر عهده گرفت و سپس در سال 1385 به سمت مدیر تدوین متون و پشتیبانی مرکز منصوب گردید که تا سال 1389 این همکاری ادامه داشت. بعد از آن نیز به مدت دو سال به عنوان مشاور ریاست محترم مرکز در جلسات مربوط حضوری فعال و مؤثر داشت.
آن مرحوم با وجود مشغلههای مدیریتی که بر عهدهاش بود، در طول سالهای همکاریاش با مرکز پژوهشی دائرةالمعارف به چند شکل با این مرکز همکاری نمود. عمده همکاریهای مؤثر و ارزشمند مرحوم دکتر علیپور را می توان در تألیف، ارزیابی و نظارت بسیاری از آثار و پروژههای کتابشناسیهای علوم عقلی اسلامی این مرکز به شرح زیر معرفی کرد که از وی به یادگار مانده است:
مشارکت در بازبینی «کتابشناسی تاریخ کلام» که در سال 1393 و در سه مجلد چاپ و منتشر شده است.
مرحوم دکتر ابراهیم علیپور از تاریخ 1380/01/01 تا تاریخ 1385/03/07 مسئولیت واحد ثبت و موضوعنویسی منابع فارسی و عربی مرکز پژوهشی دائرةالمعارف را عهدهدار بودند. همچنین ایشان از تاریخ 1385/03/08 تا تاریخ 1389/02/10 مدیر تدوین متون و پشتیبانی علمی مرکز پژوهشی دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی بودهاند.
از جمله آثاری که در مدت مدیریت و با نظارت مدیریتی ایشان در این مركز تدوین و چاپ و منتشر شده است میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
علاوه بر آنچه به عنوان کارنامه همکاری مرحوم دکتر ابراهیم علیپور در مرکز پژوهشی دائرةالمعارف گفته شد، آن مرحوم مأموریتهای تحقیقاتی متعددی در داخل و خارج از کشور برای این مرکز انجام دادهاند. از مأموریتهای برونمرزی ایشان میتوان به سفرهای تحقیقاتی کتابشناسی نامبرده به کشور ترکیه در اسفند 1390 و شهریور و مهر 1391 اشاره کرد که با همکاری برخی از محققان دیگر برای این مرکز انجام دادند.
مرحوم دکتر ابراهیم علیپور سالهای 1384 و 1385 به مدت دو سال عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بودند. همچنین آن مرحوم دو مرتبه طی سالهای 1382 و 1384 به عنوان پژوهشگر برتر مرکز پژوهشی دائرةالمعارف معرفی گردید و از وی تجلیل شد.
روحش شاد و غریق رحمت حق باد.