تفاوت کتاب «المعجم الموضوعی لمنتخب الکتب المنطقیه» با کتاب «المعجم الموضوعی للمنطق»

تفاوت این دو اثر در تفاوت میان فهرست تفصیلی مطالب با چکیده‌های مطالب کتاب‌ها نهفته است. که در چکیده‌نویسی، که در منتخب منطق آمده است، تمام مطالب و اطلاعات متن استخراج شده و بصورت چکیده آورده می‌شود. اما فهرست تفصیلی مطالب، که در کتاب المعجم الموضوعی للمنطق آمده است، تنها عناوین مطالب اصلی متن‌ها را در بر می‌گیرد؛ ازاین‌رو، تعداد عبارت‌هایی که به عنوان چکیدة مطالب صفحه‌ای از متن استخراج می‌شود، معمولاً چند برابر تعداد فهرست‌ها است. البته فهرست‌های تفصیلی از نظر نمایه‌ها، شکل و سبک نگارش و شیوه بهره‌گیری از آنها تفاوتی با چکیده‌ها ندارند.
تفاوت دیگر این دو اثر در این است که مرکز پژوهشی دائره‌المعارف علوم عقلی اسلامی تنها 14 منبع مهم علم منطق را برای چکیده‌نویسی (در منتخب منطق) انتخاب نمود ولی برای فهرست‌های تفصیلی 24 منبع منطقی را  انتخاب و فهرست‌نویسی کرده است.

دیدگاه