انتصاب هیئت امناء و ریاست جدید مؤسسه امام خمینی(ره) با حکم رهبر معظم انقلاب

طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (حفظه‌الله) اعضاء هیئت امناء و ریاست جدید مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منصوب شدند.

با آرزوی علو درجات به روح بلند و ملكوتی حضرت علامه آیت‌الله مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه، انتصاب شایسته حضرت آیت‌الله محمود رجبی (دامت بركاته) را به ریاست جدید مؤسسه تبریك عرض می‌نماییم.

متن حکم مقام معظم رهبری از این قرار است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مؤسسه‌ی آموزشی و پژوهشی امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) یادگار ارزنده و پربرکت عالم فقیه و مجاهد مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی است. برکات این مؤسسه‌ی مبارک باید بر اساس اهداف ترسیم شده به وسیله‌ی خود آن عالم فقید دنبال شود.

بدین منظور لازم است هیأت امنائی متشکل از حجج اسلام آقایان: حاج شیخ محمود رجبی، حاج شیخ غلامرضا فیاضی، حاج شیخ محمود محمدی عراقی، حاج شیخ علی مصباح یزدی و حاج شیخ مجتبی مصباح یزدی تشکیل گردد و مدیریت آن به تبعیت از تشخیص و تصمیم مرحوم آیت‌الله مصباح بر عهده‌ی حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمود رجبی بوده باشد.

توفیقات حضرات آقایان را از خداوند متعال خواستارم.

سید علی خامنه‌ای

99/11/19

آیت‌الله حاج شیخ محمود رجبی (دامت برکاته)

ایشان متولد 1330 دارای درجه تحصیلی سطح چهار (اجتهاد) از حوزه علمیه قم و از

شاگردان حضرات آیات محمدتقی بهجت، محمدتقی مصباح یزدی، مکارم شیرازی، وحید خراسانی، جوادی آملی، شیخ مرتضی حائری، شیخ حسن آقاتهرانی، مرتضی مقتدایی و دیگر علمای اعلام می‌باشند.

آیت‌الله رجبی سابقه فعالیت‌های علمی ـ اجرایی فراوانی داشته و دارند که از آن‌جمله می‌توان به قائم مقام ریاست و معاونت پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، مسئولیت در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ریاست دفتر همکاری حوزه ودانشگاه، عضو هیئت امناء دانشگاه قم و مسئولیت‌های دیگر اشاره کرد.

آیت‌الله رجبی عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بوده و کتاب و مقالات علمی بسیاری تألیف و تدوین نموده و سالیانی به تدریس علوم انسانی اسلامی در حوزه و دانشگاه پرداخته و در راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری در حوزه و دانشگاه اقدامات شایانی داشته‌اند.

آیت‌الله غلامرضا فیاضی‌

ایشان متولد‌ 1328 در قم‌، دارای درجه تحصیلی سطح چهار (اجتهاد) از حوزه علمیه قم و از شاگردان حضرات آیات محمدتقی مصباح یزدی، علامه حسن‌زاده آملی، جوادی آملی، گلپایگانی، اراکی، حائری، وحیدخراسانی، نوری‌ همدانی‌، مؤمن‌، فاضل‌ لنكرانی و دیگر علمای اعلام می‌باشند.

آیت‌الله‌ فیاضی‌ از سال‌های‌ آغازین‌ تحصیل،‌ به‌ امر تدریس‌ اهتمام‌ ویژه‌ای‌ داشته و دروس‌ مختلف‌ دوره‌ مقدمات‌ و سطح‌ را بارها تدریس‌ نموده‌ و سپس‌ به‌ تدریس‌ بدایه، نهایه‌ و شرح‌ اشارات‌ رو آورده‌ است‌ و هم‌ اكنون عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گروه فلسفه بوده و‌ به امر تدریس فلسفه و پژوهش اشتغال‌ دارند.

تبیین‌ زیبا و استوار علوم‌ عقلی‌ از ویژگی‌های‌ استاد فیاضی است‌ و دروس‌ و حتی‌ نوارهای‌ تدریس‌ او همواره‌ مورد استفاده‌ طلاب‌ بوده‌ است. از آیت‌الله‌ فیاضی‌ تعلیقه‌ای‌ بر نهایة‌ الحكمه‌ علامه‌ طباطبایی‌ به‌ چاپ‌ رسیده‌ است‌.

 آیت‌الله فیاضی از اعضای‌ مجلس خبرگان رهبری و جامعه‌ مدرسین‌ بوده و ریاست هیئت مدیره مجمع عالی حکمت و مدیریت مرکز تخصصی فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم را بر عهده دارند.

آیت‌الله محمدی عراقی

ایشان متولد ۱۳۳۱ در کنگاور استان کرمانشاه و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است؛ ایشان فرزند حجت الاسلام و المسلمین شهید بهاء‌الدین عراقی می‌باشند که این شهید بزرگوار از شاگردان ممتاز حضرات آیات بروجردی، اراکی، محقق داماد و امام خمینی(ره) بوده که در ۲۰ مهرماه سال ۱۳۶۰ زمانی که از اقامه نماز مغرب و عشاء به منزل عزیمت می‌کرد، به دست منافقین به شهادت رسید.

آیت‌الله محمدی عراقی پس از شهادت شهید آیت‌الله محلاتی در سال ۱۳۶۴ و در عملیات «والفجر ۸»، به عنوان قائم مقام نماینده حضرت امام در سپاه به فعالیت مشغول شد و تا پایان جنگ این مسئولیت را بر عهده داشت.

نمایندگی امام خمینی (ره) در سپاه پاسداران، نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، عضویت در شورای نظارت بر صدا و سیما، عضویت شورای مجمع جهانی اهل بیت، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله مهم‌ترین مسئولیت‌های سیاسی و اجرایی ایشان بوده است.

هم‌اکنون آیت‌الله محمدی عراقی مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم می‌باشند.

حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر علی مصباح

ایشان فرزند ارشد مرحوم علامه آیت‌الله مصباح یزدی(ره)، دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی بوده و موفق به اخذ دکترای فلسفه دین از دانشگاه مک‌گیل کانادا می‌باشند.

ایشان در حوزه علمیه قم از شاگردان حضرات آیات محمدتقی مصباح یزدی، فاضل لنکرانی، حسین مظاهری، سید محمود هاشمی شاهرودی، سید کاظم یزدی، فیاضی، وجدانی فخر، اعتمادی و پایانی و دیگر علمای اعلام می‌باشند.

حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر علی مصباح عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بوده و ریاست شورای سیاست‌گذاری مجموعه آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی(ره) را بر عهده دارند.

حجت الاسلام و المسلمین علی مصباح سالیان متمادی در حوزه و دانشگاه اشتغال به تدریس علوم انسانی داشته و در کرسی‌ها و کارگاه‌های علمی به ارائه بحث پرداخته و کتاب و مقالات متعددی از ایشان به چاپ رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر مجتبی مصباح

ایشان فرزند حضرت علامه آیت‌الله مصباح یزدی(ره)، دارای تحصیلات حوزی و دانشگاهی بوده و موفق به اخذ دکترای فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) می‌باشند.

از سوابق اجرایی ایشان می توان به مواردی از جمله عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، عضو هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی، عضو شورای بنیاد ملی نخبگان، مدیریت گروه‌های علمی در برخی مراکز علمی از جمله مؤسسه امام خمینی(ره) و مرکز پژوهشی دائرة‌المعارف علوم عقلی اسلامی اشاره  کرد.

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی مصباح سالیان متمادی در حوزه و دانشگاه اشتغال به تدریس علوم انسانی داشته و کتاب‌ها و مقالات متعددی از ایشان به چاپ رسیده است.

پیام‌رسان ایتا
پیام‌رسان سروش