بررسی بنیان‌های عقلی معارف دینی و پاسخ به شبهات آن، رویکرد اصلی نشریه معارف عقلی است

مدیر مسئول فصل نامه تخصصی مرکز پژوهشی دائره‌المعارف علوم عقلی اسلامی:

حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد ابوترابی با اشاره به اینکه نشریه معارف عقلی، ارگان رسمی مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی است، خاطرنشان کرد: این نشریه با هدف پرداختن به مسائل بنیادین علوم عقلی اسلامی؛ منطق، فلسفه، کلام و عرفان اسلامی، تأسیس شده است.
وی یادآور شد: از دیگر اهداف اصلی این نشریه، انعکاس پژوهش‌های محققان این مرکز در موضوعات بنیادین علوم عقلی می‌باشد.
رئیس مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی، با اشاره به عنوان معارف عقلی برای این نشریه، اظهار داشت: عنوان این نشریه با توجه به رشته های مختلف عقلی این نشریه می‌باشد و در حال حاضر هر یک از شماره‌های این نشریه به یکی از این رشته‌ها اختصاص داده شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه نشریات علمی پژوهشی باید در موضوعات مستقل منتشر شوند، در آینده این نشریه به چهار نشریه مستقل در رشته‌های علوم عقلی تبدیل خواهد شد، تا تنها مانع علمی پژوهشی شدن آن که از طرف کمیسیون مربوط به رتبه‌های علمی نشریات حوزوی، به این نشریه اعلام شده است، برطرف گردد.
ایشان در ادامه سطح مقالات این نشریه را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: نویسندگان مقالات این نشریه، پژوهشگران برتر و صاحب‌نظران در رشته‌های علوم عقلی هستند و مقالات آنها از ابتکارات و نوآوری ویژه‌ای در موضوعات خود برخوردار می‌باشد.
مدیرمسئول نشریه معارف عقلی، اضافه کرد: پاسخ به شبهات در مسائل بنیانی درهر یک از این موضوعات و زمینه‌سازی برای پیشگیری از ایجاد شبهات جدید ازجمله انگیزه‌های اصلی در راه‌اندازی این نشریه می‌باشد.
وی تأکید کرد: مقالات برجسته این نشریه بزودی به‌صورت کتاب‌های تخصصی در موضوعات مربوط به خود، منتشر خواهد شد.
ایشان ادامه داد: در حال حاضر سه کتاب با عنوان «گنجینه معرفت3»، مقالاتی مرتبط با دائره‌المعارف نویسی وفنون آن، «گنجینه معرفت4»، درخصوص فلسفه عرفان و «گنجینه معرفت5»، در باب مبانی و فلسفه علم کلام، از مقالات نشریه استخراج شده است و بزودی منتشر می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی، یادآور شد: تاکنون 3 پیش شماره و 17 شماره از این نشریه منتشر شده و شماره جدید آن نیز برای چاپ ارسال شده است.
وی اضافه کرد: نشریه معارف عقلی توانسته است در مراکز علمی و عقلی کشور جای خود را باز کند، مقالات متعددی که از مراکز حوزوی و دانشگاهی کشور برای نشریه ارسال می‌شود و نامه‌ها و تماس های متعدد متخصصان این رشته، شاهد آن است که مطالب این نشریه، مورد استفاده متخصصین رشته‌های علوم عقلی قرار میگیرد و در عین حال مایه خرسندی است که از دیدگاه صاحب‌نظران برای بهینه سازی این نشریه استفاده کنیم.

daeratolmaaref@

daeratolmaaref@