پنجشنبه: 14 فروردین 1399

بررسي بنيان‌هاي عقلي معارف ديني و پاسخ به شبهات آن، رويکرد اصلي نشريه معارف عقلي است

مدير مسئول فصل نامه تخصصي مرکز پژوهشي دائره‌المعارف علوم عقلي اسلامي:

حجت الاسلام و المسلمين دکتر احمد ابوترابي با اشاره به اينکه نشريه معارف عقلي، ارگان رسمي مرکز پژوهشي دائره المعارف علوم عقلي اسلامي است، خاطرنشان کرد: اين نشريه با هدف پرداختن به مسائل بنيادين علوم عقلي اسلامي؛ منطق، فلسفه، کلام و عرفان اسلامي، تأسيس شده است.
وي يادآور شد: از ديگر اهداف اصلي اين نشريه، انعکاس پژوهش‌هاي محققان اين مرکز در موضوعات بنيادين علوم عقلي مي‌باشد.
رئيس مرکز پژوهشي دائره المعارف علوم عقلي اسلامي، با اشاره به عنوان معارف عقلي براي اين نشريه، اظهار داشت: عنوان اين نشريه با توجه به رشته هاي مختلف عقلي اين نشريه مي‌باشد و در حال حاضر هر يک از شماره‌هاي اين نشريه به يکي از اين رشته‌ها اختصاص داده شده است.
وي افزود: با توجه به اينکه نشريات علمي پژوهشي بايد در موضوعات مستقل منتشر شوند، در آينده اين نشريه به چهار نشريه مستقل در رشته‌هاي علوم عقلي تبديل خواهد شد، تا تنها مانع علمي پژوهشي شدن آن که از طرف کميسيون مربوط به رتبه‌هاي علمي نشريات حوزوي، به اين نشريه اعلام شده است، برطرف گردد.
ايشان در ادامه سطح مقالات اين نشريه را مورد توجه قرار داد و بيان داشت: نويسندگان مقالات اين نشريه، پژوهشگران برتر و صاحب‌نظران در رشته‌هاي علوم عقلي هستند و مقالات آنها از ابتکارات و نوآوري ويژه‌اي در موضوعات خود برخوردار مي‌باشد.
مديرمسئول نشريه معارف عقلي، اضافه کرد: پاسخ به شبهات در مسائل بنياني درهر يک از اين موضوعات و زمينه‌سازي براي پيشگيري از ايجاد شبهات جديد ازجمله انگيزه‌هاي اصلي در راه‌اندازي اين نشريه مي‌باشد.
وي تأکيد کرد: مقالات برجسته اين نشريه بزودي به‌صورت کتاب‌هاي تخصصي در موضوعات مربوط به خود، منتشر خواهد شد.
ايشان ادامه داد: در حال حاضر سه کتاب با عنوان «گنجينه معرفت3»، مقالاتي مرتبط با دائره‌المعارف نويسي وفنون آن، «گنجينه معرفت4»، درخصوص فلسفه عرفان و «گنجينه معرفت5»، در باب مباني و فلسفه علم کلام، از مقالات نشريه استخراج شده است و بزودي منتشر مي‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمين ابوترابي، يادآور شد: تاکنون 3 پيش شماره و 17 شماره از اين نشريه منتشر شده و شماره جديد آن نيز براي چاپ ارسال شده است.
وي اضافه کرد: نشريه معارف عقلي توانسته است در مراکز علمي و عقلي کشور جاي خود را باز کند، مقالات متعددي که از مراکز حوزوي و دانشگاهي کشور براي نشريه ارسال مي‌شود و نامه‌ها و تماس هاي متعدد متخصصان اين رشته، شاهد آن است که مطالب اين نشريه، مورد استفاده متخصصين رشته‌هاي علوم عقلي قرار ميگيرد و در عين حال مايه خرسندي است که از ديدگاه صاحب‌نظران براي بهينه سازي اين نشريه استفاده کنيم.