تهیه نمایه

مسئول واحد نمایه بر متن: محمد ایزدى‌تبار

الف) نمایه بر متن

تعریف:

نمایه، عبارتى كوتاه، گویا و بیانگر عنوان مطلبى علمى ـ كاربردى در متن مورد نمایه است كه با آن، دستیابى سریع به موضوعات گوناگون متون امكان‌پذیر مى‌شود. در این طرح با نمایه نمودن مطالب متون، دستیابى پژوهشگران علوم عقلى به یافتن محل درج مطالب منابع، آسان مى‌گردد.

هدف:

‌أ) دستیابى آسان، سریع و دقیق همه پژوهشگران علوم عقلى به محل درج مطلب در منابع؛
‌ب) ایجاد سرعت، دقت و جامعیت در تحقیقات.

قلمرو:

منابع منتخب از میان منابع بسیار مهم علوم عقلى

آمار:

این طرح از آغاز سال 86 در مركز، به صورت آزمایشى به مرحله اجرا درآمده است و در حال حاضر برخى از پژوهشگران در كنار دیگر فعالیتهاى پژوهشى خود، مشغول نمایه كردن متون درجه1و2 علوم عقلى اسلامى مى‌باشند.

فهرستى از كتب نمایه‌نویسى شده در جدول ذیل ذكر شده است. همچنین مجموع 13000صفحه از نمایه‌هاى انجام‌شده در طرح چكیده و توصیف جهت این طرح نیز آماده‌سازى شده‌اند.

كتاب‌هاى نمایه‌نویسى‌شده

نمایه بر متن در رشته منطق نمایه بر متن در رشته فلسفه نمایه بر متن در رشته كلام
4 مجلّد كتاب1. حاشیه ملاعبدالله2. تنقیح ملاصدرا3. الجوهر النضید علامه حلى4. الالفاظ المستعمله فارابى 12 مجلّد كتاب1. درة التاج2. فصوص الحكم3. الافق المبین4. الرسائل التوحیدیه5. رسائل اخوان الصفا، ج1، 2، 3، 46. التنبیه على سبیل السهادة7. رسالتان فلسفیتان8. فصل المقال9.  المنقذ من الضلال 15 مجلّد كتاب1. رسالة التوحید، عبده2. تمهید الاوائل باقلانى3. ارشاد جوینى4. الغدیر علامه امینى ج1، 7، 8، 9، 10، 115. ابكار الافكار آمدى، ج1، 2، 46. منهاج الكرامة7. الهیات (سبحانى)، ج1و2

توجه:

أ‌. نمایه‌نویسى بر متن جزء برنامه‌هاى اصلى و دائمى در هدف اوّل نیست، اما با توجه به اهمّیت و فایده زیاد نمایه متون، اگر نیروهایى مناسب وجود داشته باشند كه به دلیلى نمى‌توان آنها را در برنامه‌هاى اصلى مركز به كار گرفت و افراد مناسبى نیز براى تصحیح و اصلاح كارهاى آن نیز در مركز وجود داشته باشند این كار به تدریج انجام خواهد شد. بنابراین در حال حاضر نمى‌توان برنامه زمان‌بندى نسبت به مدت زمان این فعالیت ارائه نمود.

ب‌. لازم به ذكر است با توجه به مصوبه جدید هیأت رئیسه مربوط به در اولویت قرار گرفتن تكمیل كارهاى كنگره ملاصدرا، تداوم كار مربوط به نمایه‌نویسى كتب علوم عقلى اسلامى منوط به مصوبه شوراى عالى مركز خواهد بود.

شیوه‌هاى عرضه:

‌أ) ارائه نتیجه تحقیقات در نرم‌افزارهاى مناسب؛
‌ب) چاپ منابع علوم عقلى به همراه نمایه‌هاى تهیه شده؛
ج) استفاده از محصولات در شبكه داخلى جهت استفاده پژوهشگران.

آخرین فعالیت‌های انجام شده:

‌أ) ارائه نتیجه تحقیقات در نرم‌افزارهاى مناسب؛
‌ب) چاپ منابع علوم عقلى به همراه نمایه‌هاى تهیه شده؛
‌ج) استفاده از محصولات در شبكه داخلى جهت استفاده پژوهشگران.